Vďaka Slovenskej sporiteľni zviditeľňujeme zelené aktivity v Starej tržnici.

Astor Piazzolla: Tango Nuevo - Viva Musica! festival 2020

Astor Piazzolla: Tango Nuevo - Viva Musica! festival 2020

Aktualizované 13. 8. - Koncert je z dôvodu predpovede nepriaznivého počasia presunutý do Starej tržnice. Tešíme sa na vás

Koncert sa uskutoční na Námestí Nežnej revolúcie - pred Starou tržnicou.

ALEA: Boris Lenko (akordeón, bandoneón), Stano Palúch (husle), Daniel Buranovský (klavír), Ján Krigovský (kontrabas)

Špeciálny hosť: Adriena Bartošová

Line-up:
19:00 - Zuzana Sersenová, DJ set
20:00 - ALEA & Adriena Bartošová
po koncerte - Zuzana Sersenová, DJ set

Vycestovať do Argentíny toto leto asi možné nebude, no atmosféru letného nočného Buenos Aires budete môcť v Bratislave zažiť už 14. augusta na Námestí Nežnej revolúcie pred Starou tržnicou. Špičkové slovenské kvarteto ALEA v zložení Boris Lenko (akordeón, bandoneón), Stano Palúch (husle), Daniel Buranovský (klavír) a Ján Krigovský (kontrabas) so špeciálnym hosťom Adrienou Bartošovou uvedú to najlepšie z tvorby argentínskeho hudobného skladateľa Astora Piazzollu (1921 – 1992), známeho aj ako „El Grand Astor“ („Veľký Astor“). Piazzolla je považovaný za najvýznamnejšieho skladateľa tanga v druhej polovici 20. storočia, tvorcu nového štýlu nazvaného tango nuevo, ktorý v sebe zahŕňa aj prvky klasickej hudby a jazzu. Hovorí sa o ňom, že svoje tangá hrával v argentínskych krčmách, kde ho miestni neraz aj zbili, lebo tvrdili, že im kazí ich „ozajstné“ argentínske tango. Napriek tomu je dnes práve jeho meno synonymom argentínskej hudby a tohto celosvetovo obľúbeného tanečného štýlu. Vstup na tento koncert je bezplatný a ak budete mať chuť, pokojne si budete môcť aj zatancovať.

V spolupráci s občianskym združením TangoVida www.tangovida.net.

Exkluzívnym partnerom koncertu je Slovenská sporiteľňa.

Vstup na koncert je voľný.

V prípade dažda/nepriaznivého počasia sa koncert presúva do interiéru Starej Tržnice. O zmene miesta konania budeme informovať najneskôr 24 hodín pred koncertom.

www.vivamusica.sk