Vďaka Slovenskej sporiteľni zviditeľňujeme zelené aktivity v Starej tržnici.

Ľubica Čekovská: Portrét - Viva Musica! festival 2020

Ľubica Čekovská: Portrét - Viva Musica! festival 2020

Ľubica Čekovská, klavír
Miki Skuta, klavír
Symfonický orchester Viva Musica! v spolupráci s členmi Slovenského mládežníckeho orchestra
Anton Popovič, dirigent

Záverečný koncert 16. ročníka festivalu Viva Musica! prinesie profilový koncert medzinárodne úspešnej slovenskej hudobnej skladateľky, aranžérky a klaviristky Ľubice Čekovskej. „Je pre mňa obrovským potešením, že na Viva Musica! festivale zaznie moja klasická, divadelná aj filmová hudba. Počas korona krízy som si uvedomila jednu veľmi príjemnú skutočnosť – že naše uši rúška nepotrebujú. A tak sa teším, že sa budeme počuť aj vidieť. Príďte!“ pozýva na koncert Čekovská.

Ľubica Čekovská patrí k najvýraznejším osobnostiam slovenskej hudby. Je držiteľkou niekoľkých medzinárodných ocenení a jej tvorbu vydáva renomované nemecké vydavateľstvo Bärenreiter Verlag-Kassel. Jej diela sú uvádzané na významných festivaloch súčasnej hudby v Nemecku, Rakúsku, Anglicku, Estónsku, v Čechách a na Slovensku. Momentálne pracuje na objednávke novej opery Impresario Dotcom pre slávny operný festival Bregenzer Festspiele v Rakúsku, ktorý jej nové dielo uvedie vo svetovej premiére 20. augusta 2020.

V rámci záverečného koncertu 16. ročníka festivalu Viva Musica! zaznie v podaní Symfonického orchestra Viva Musica! v spolupráci s členmi Slovenského mládežníckeho orchestra pod taktovkou Antona Popoviča so sólistom Mikim Skutom prierez Čekovskej klasickou, scénickou a filmovou tvorbou.

Koncert sa koná v spolupráci s Hudobným centrom, ktoré je od roku 2017 zriaďovateľom Slovenského mládežníckeho orchestra.