Vďaka Slovenskej sporiteľni zviditeľňujeme zelené aktivity v Starej tržnici.

Viva Musica! festival 2021 / Hlbokomorské rozprávky

Viva Musica! festival 2021 / Hlbokomorské rozprávky

Obľúbená kniha Hlbokomorské rozprávky slovenskej spisovateľky Moniky Kompaníkovej a ilustrátorky Veroniky Klímovej vyšla prvýkrát v roku 2013 vo vydavateľstve Artforum a bola zaradená medzi najkrajšie knihy Slovenska. Hlavnými hrdinami príbehu sú lenivá a tučná, ale dobrosrdečná ryba Biba s polámanými zubami, a had Rado, ktorý má pokazený lampáš a cíti sa byť opustený a stratený. Keď tieto dva osamelé živočíchy v hlbokomorskej temnote náhodou na seba narazia, vznikne medzi nimi hlboké priateľstvo. Spolu hľadajú domov aj morské sklo, spolu usporiadajú podmorskú veselicu a odháňajú ponorky.

Dobrodružstvá ryby Biby a hada Rada už boli spracované ako bábkové divadlo i vo forme audiorozprávok, ktoré prerozprával Robert Roth a hudbu k nim vymyslel Vladislav „Slnko“ Šarišský. Práve z audioknihy vychádza aj premiérové koncertné uvedenie Hlbokomorských rozprávok na festivale Viva Musica!.

Robert Roth sa predstaví nielen ako rozprávač, ale aj ako autor piesní a spevák v sprievode podmorskej kapely v zložení Snežana Jović-Werner (akordeón), Ján Kružliak ml. (husle) a Jozef Hepner (heligón) pod vedením skladateľa a klaviristu Vladislava Šarišského, ktorý je autorom hudby, aranžmánov i hudobného naštudovania.

Koncert sa uskutoční v Starej tržnici, priamo pod sieťovou inštaláciou Numen/For Use.

Vstupenky