Vďaka Slovenskej sporiteľni zviditeľňujeme zelené aktivity v Starej tržnici.

Európska noc výskumníkov 2019

Európska noc výskumníkov 2019

PRÍĎTE SI POZRIEŤ NOVINKY ZO SLOVENSKEJ A SVETOVEJ VEDY A INOVÁCIÍ

Pozývame Vás na 13. ročník najväčšieho festivalu vedy Európska noc výskumníkov, ktorý sa uskutoční 27.9.2019 v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Poprade a v Žiline.

Veda sa stala neodmysliteľnou súčasťou života v 21. storočí, no svet ešte stále ponúka nespočetné množstvo otázok, na ktoré nepoznáme odpoveď. Práve preto sa tohtoročný festival vedy Európska noc výskumníkov zameria na tému „Život ako ho (ne)poznáme“. Okrem skúmania či robenia pokusov sa zamyslíme aj nad tým, čo ešte nevieme a čo ešte stále čaká na svoje objavenie.

Aj mnohé slovenské vedkyne, vedci, inovátorky a inovátori zasvätili svoje kariéry otázkam a riešeniam, ktoré posúvajú hranice ľudského poznania. To, na čom pracujú a aký má ich výskum dopad na naše životy si môžete prísť pozrieť v piatich mestách:

Bratislava (Stará tržnica, Lab.cafe, V-klub (Véčko), Kunsthalle Bratislava)
Košice (Atrium Optima)
Žilina (Mirage OC Žilina)
Banská Bystrica (Europa SC)
Poprad (MAX Poprad)

13. ročník festivalu Vám prinesie interaktívne vedecké prezentácie, workshopy, či diskusie. Tešiť sa môžete aj na výstavy, veľkoplošné projekcie a mnoho ďalších noviniek plných vedy a zábavy.

Zapojte sa aj do súťaží ENV: http://tiny.cc/227r9y

Viac informácii nájdete na:
http://www.nocvyskumnikov.sk/
https://www.facebook.com/nocvyskumnikov/
https://www.instagram.com/europska_noc_vyskumnikov/

Na všetky podujatia je vstup voľný.

Tešíme sa na všetkých nadšencov vedy!

Festival každoročne organizuje Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity - SOVVA, Slovenská akadémia vied, CVTI SR a portál EURACTIV.sk.
Tento projekt je financovaný z programu Európskej únie na podporu výskumu a inovácií Horizont 2020 v rámci grantu Marie Skłodowska-Curie grantová zmluva číslo 818109 a zo štátneho rozpočtu SR prostredníctvom MŠVVaŠ SR.