Vďaka Slovenskej sporiteľni zviditeľňujeme zelené aktivity v Starej tržnici.

FOTO Slovakia 2019

FOTO Slovakia 2019

Výstavné podujatie s workshopmi a prednáškami pre fotografov a fanúšikov fotografie.

Priestory Starej tržnice privítajú záujemcov nielen o samotné fotografovanie, ale aj o novinky a zaujímavosti zo sveta fototechniky. Už tradične na veľtrhu FOTO Slovakia vystavujú a prezentujú sa najznámejšie svetové značky - ako NIKON, CANON, FUJIFILM, OLYMPUS, SONY. Návštevníkom sa súčasne predstavia aj spoločnosti, ktoré ponúkajú fotopríslušenstvo, monitory, tlačiarne, fotodoplnky, brašne, statívy, popruhy, batérie, filtre - skrátka všetko, čo fotograf potrebuje pri svojej práci.

Ťahákom podujatia je sprievodný program, ktorý tento rok bude mimoriadne bohatý. Okrem prednášok zaujímavých a známych fotografov, je pripravené množstvo prezentácií, ukážok fotografovania a workshopov s lektormi SONY a Olympus.

V hlavnom programovom bloku sa návštevníkom predstavia známi slovenskí fotografi a odborníci na fotografiu ako Ivan Čaniga (MQEP), Ján Štovka (MQEP), Vlado Bača, Ľubo Stacho a známi český fotograf Adolf Zika. Zaujímavé rozprávanie spojené s premietaním pripravila skúsená cestovateľka, sprievodkyňa a fotografka Katarína Lišková /BUBO/.
 

V druhom bloku prednášok, ktorý bude zameraný na praktické využitie fototechniky sa predstavia fotografi Tomáš Machara, Erik Tomašák, Karol Srnec (šéfredaktor ePhoto.sk) a iní. V rámci tohto bloku bude prezentovaný aj nový revolučný spôsob nastavovania fotografických monitorov EIZO pre fotografické editory.

Počas celého podujatia bude k dispozícii otvorený ateliér, zariadený zábleskovými aj trvalými svetlami FOMEI. Nebudú chýbať modelky v historických kostýmoch zo štúdia Elijana a skupiny Fringia.

Organizátor: ephoto, s.r.o., www.fotoslovakia.sk, ephoto@ephoto.sk/+421 903 634 008

Vstupenky: 5 EUR (na mieste)